Wetenschap over ayahuasca

LET OP: Ayahuasca is op geen enkele manier een schadelijk of verslavend middel. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Let wel goed op dat je het dieet volgt voor het ritueel, en dat je met goede begeleiding bent.

Het is belangrijk om zelf goed onderzoek te doen naar wat ayahuasca is, en wat de gevolgen zijn. Hieronder vind je een aantal bronnen waar je meer kunt lezen over het wetenschappelijk onderzoek dat naar ayahuasca is gedaan.

Google Scholar (Engelstalig)
Google Scholar is een database met wetenschappelijke artikelen. Klik hierboven op de link om direct een groot deel van het onderzoek te zien dat naar ayahuasca is gedaan.
 
Erowid (Engelstalig)
Erowid is een van de belangrijkste en meest uitgebreide bronnen over verschillende psycoactieve middelen. Klik hierboven op de link voor chemische informatie, wetenschappelijk onderzoek, effect informatie en verhalen van gebruikers.
 
StichtingOPEN (Engels en nederlandstalig)
Een Nederlandse stichting die zich richt op wetenschappelijk onderzoek naar psychedelische middelen, waaronder ayahuasaca. Klik op de link hierboven voor een database met wetenschappelijke publicaties over ayahuasca.

Hier onder een lezing van Jordi Riba, die 14 jaar klinisch onderzoek heeft gedaan naar ayahuasca
 

Bijbehorend artikel:
http://www.stichtingopen.nl/jordi-riba-blikt-terug-op-meer-dan-vijftien-jaar-ayahuasca-onderzoek/