Basis informatie

Ayahuasca is een enthogene drank die al duizenden jaren wordt gebruikt door sjamanen in voornamelijk Zuid-Amerika. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de emotioneel helende werking en om de spirituele dimensies te betreden.

Ayahuasca kan uit verschillende plantaardige samenstellingen worden gemaakt, maar bevat altijd dezelfde twee basis ingrediënten. Dit zijn DMT (dimethyltryptamine) en een MAO-remmer om de werkzame DMT oraal actief te maken.

Tegenwoordig wordt de psychoactieve drank over de hele wereld tijdens verschillende rituelen gedronken.

Binnen de kerkelijke rituelen wordt de Ayahuasca 'Santo Daime' genoemd, Daime komt van het Portugese "Daime" wat "Geef mij" betekent.

Santo Daime wordt altijd ritueel gemaakt uit twee componenten die in de Amazone groeien. Dit zijn de liaan Banisteriopsis Caapi (de MAO-remmer) en de bladeren van de Psychotria Viridis (de DMT).

Santo Daime brengt ons dichter bij onszelf en verlicht donkere stukken in ons die gezien willen worden. Soms zet ze alleen iets in de week, waarbij je pas later op een ander moment de volle omvang ervan inziet.

Het drinken van de thee kan krachtige transformerende processen in gang zetten. Zowel op mentaal, emotioneel en fysiek niveau kan het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest dermate geactiveerd worden dat er grote zuiveringen op kunnen treden. Door te werken aan lichaam en geest kunnen blokkades worden doorbroken en kunnen deelnemers groeien naar een hoger aards en spiritueel bewustzijn.

Het ritueel vraagt je om aanwezig te blijven in je lichaam, bij wat zich laat zien en wordt ervaren.

De verbindende kracht van het zingen van de Santo Daime Hymnes (traditionele liederen) verbind je tevens met de aarde en geeft een ankerplek om veilig op je innerlijke reis te gaan.
Over gebruik en de werking van Santo Daime is veel geschreven en onderzoek gedaan. Als je nooit eerder Santo Daime hebt gedronken, is het raadzaam om hierover te lezen en kennis te nemen van de gezondheidsinformatie.

Lees hier wat de wetenschap zegt over de Daime

Lees hier de gezondheidsinformatie